Facebook Pixel

 4.9

N 100% Naturligt

N 100% Certifierade produkter

N Fri frakt över 599 kr

certifierad ehandel
Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande

Greenbalance 🤝 Klarna – Vi firar detta genom att erbjuda upp till 30% rabatt på utvalda kategorier – Gäller t.o.m. måndag 23/9

Ekologisk Naturlig E-vitamin (67%)

Finns i lager

179 kr143 kr

Det ursprungliga priset var: 179 kr.Det nuvarande priset är: 143 kr.

Fri från djurförsök  Vegansk Naturliga ingredienser GMO-fri Glutenfri

Greenbalance Ekologisk Naturlig E-vitamin (67%) (D-alpha-Tocopherol)

  • Perfekt för att skydda och återfukta huden tack vare dess höga halt av d-alfa-tokoferol, en av de mest potenta formerna av E-vitamin
  • Förlänger effektiviteten och livslängden på dina hudvårdsformuleringar, särskilt i formuleringar som innehåller känsliga oljor och fetter
  • Innehåller 67% ren E-vitamin utvunnen från solros- och sojabönoljor, vilket ger ett naturligt och skonsamt skydd för både hud och hår

Upptäck vår ekologiska naturliga e-vitaminolja, utvunnen från icke-GMO-certifierade solros- och sojabönoljor. Denna olja, rik på d-alfa-tokoferol, är välkänd för sina lugnande och fuktgivande egenskaper som effektivt neutraliserar fria radikaler och skyddar huden mot UV-inducerade skador. Med sin naturliga sammansättning bidrar den till att bibehålla hudens ungdomliga lyster och främja en hälsosam hud.

För att få ut det mesta av denna mångsidiga olja kan du dosera 0,5-1% i krämer, lotioner, hud-, massage- och ansiktsoljor. E-vitamin är en kraftfull antioxidant som är perfekt för att skydda och bevara råvaror som flytande vegetabiliska oljor, eteriska oljor och örtextrakt, vilket både förlänger deras hållbarhet och deras effektivitet i dina hudvårdsformuleringar.

E-vitamin blev särskilt populärt under mitten av 1900-talet, då det började användas i större utsträckning i hudvårdsprodukter på grund av sina antioxidativa egenskaper. Dess förmåga att skydda huden mot skador från fria radikaler och UV-strålar gjorde den till en oumbärlig ingrediens i både terapeutiska och skönhetsprodukter.

Vår naturliga e-vitaminolja framställs genom en noggrann process som säkerställer att alla viktiga näringsämnen bevaras. E-vitaminen utvinns främst från solros- och sojabönoljor, som odlas utan användning av genetiskt modifierade organismer (icke-GMO). Denna process börjar med att de råa fröerna från solrosor och sojabönor pressas för att utvinna oljan. Därefter genomgår oljan en reningsprocess där den naturliga d-alfa-tokoferolen, en av de mest potenta formerna av e-vitamin, separeras och koncentreras.

Denna metod, som är skonsam och noggrant övervakad, säkerställer att den slutliga produkten är rik på e-vitamin samtidigt som den behåller de naturliga antioxidanterna och näringsämnena som är nödvändiga för hudens hälsa. Denna framställningsteknik bidrar också till att förlänga hållbarheten på oljan, vilket gör den idealisk för användning i hudvårdsprodukter.

Rapporterade fördelar och användningsområden för naturlig E-vitaminolja

Naturlig e-vitaminolja är högt värderad för sina kraftfulla antioxidanta och återfuktande egenskaper. Dess förmåga att neutralisera fria radikaler och skydda huden mot skadliga UV-strålar gör den till en uppskattad ingrediens i hudvårdsprodukter. Dessutom fungerar e-vitaminolja som ett naturligt konserveringsmedel, vilket förlänger hållbarheten på vegetabiliska oljor och förhindrar oxidation. Detta gör den särskilt värdefull i formuleringar som innehåller känsliga oljor och fetter.

Naturlig e-vitaminolja för hudvård

Inom hudvård är e-vitamin känd för sina fördelar som sträcker sig långt utöver grundläggande återfuktning. Som en kraftfull antioxidant skyddar den hudcellerna från skador orsakade av fria radikaler, vilket hjälper till att förhindra förtida åldrande. Genom att reducera synligheten av fina linjer, rynkor och solskador blir e-vitamin ett värdefullt tillskott i formuleringar som syftar till att bevara hudens ungdomliga lyster.

Denna naturliga e-vitaminolja kan enkelt integreras i olika hudvårdsprodukter genom att dosera 0,5-1% i ansiktsoljor, serum, krämer, lotioner och massageoljor. Den är särskilt fördelaktig för torr, skadad eller åldrande hud, men dess näringsrika sammansättning gör den lämplig för alla hudtyper. E-vitaminoljan fungerar även som en skyddande barriär som bevarar hudens fukt och elasticitet, vilket gör den idealisk för att behandla torrhet och fjällning.

Naturlig e-vitaminolja för hårvård

Naturlig e-vitaminolja erbjuder även många fördelar för håret och är ett utmärkt val för dem som vill tillföra näring och skydd till sin hårvårdsrutin. Genom att dosera 0,5-1% i hårvårdsformuleringar bidrar oljan till att förbättra hårets hälsa genom att stärka hårstråna, vilket minskar risken för kluvna toppar och brytningar. Dess antioxidativa egenskaper skyddar både hår och hårbotten från skador orsakade av miljöfaktorer som föroreningar och UV-strålning.

För torrt och skadat hår hjälper naturlig e-vitaminolja till att återställa fuktbalansen, vilket gör håret mjukare och mer hanterbart. Oljan kan även appliceras direkt på hårbotten för att främja blodcirkulationen och lugna en irriterad hårbotten.

Denna olja är särskilt fördelaktig för personer med torrt, skadat eller färgbehandlat hår, eftersom den hjälper till att återställa och skydda hårets naturliga struktur och färg.

Innehåll

Ekologisk Naturlig E-vitamin (67%) - Denna produkt innehåller 67% Tocopherol.

Solrosolja – Denna produkt innehåller solrosolja som bärarolja.

Specifikationer

INCI-Namn Tocopherol
Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil
CAS-Nummer 59-02-9
8001-21-6
Innehållsdeklaration 67% Tocopherol
33% Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil
Ursprungsland Indien
Extraherad från växtdel Glycine Soja (Soybean) Oil & Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil
Extraktionsmetod Extraktion
Certifiering 100% ren ekologiskt certifierad råvara
Vegansk Ja
Glutenfri Ja

 

Ytterligare information

Storlek:

30 ml

Brand

Greenbalance

MPN

GB134

Intyg & Certifikat

Kosmetisk Deklaration

Greenbalance intygar att denna Ekologiska Naturlig E-vitamin (67%) är lämplig för kosmetisk användning och att den inte finns med på listan över ämnen som är förbjudna i kosmetiska produkter. Den innehåller inte heller parabener, förbjudna konserveringsmedel, färgämnen eller UV-filter (enligt bilagorna II-VI i EU-förordningen (EG) nr 1223/2009).

Cruelty-Free

Greenbalance intygar att denna Ekologiska Naturlig E-vitamin (67%) är cruelty-free och fri från djurförsök i enlighet med kosmetikaförordningen (EG) 1223/2009.

Vegansk

Greenbalance intygar att denna Ekologiska Naturlig E-vitamin (67%) inte innehåller några animaliska ingredienser eller animaliska biprodukter, att inga animaliska ingredienser eller biprodukter används i tillverkningsprocessen och att produkten inte heller kommer i kontakt med animaliska produkter under lagring och transport.

TSE/BSE Deklaration

Greenbalance intygar att denna Ekologiska Naturlig E-vitamin (67%) är fritt från Transmissibel Spongiform Encefalopati (TSE) och Bovin Spongiform Encefalopati (BSE). Vi intygar även att denna produkt är fri från dioxiner.

GMO-Fri

Greenbalance intygar att denna Ekologiska Naturlig E-vitamin (67%) tillverkas utan användning av genetiskt modifierade organismer och utan användning av råvaror eller processhjälpmedel som innehåller eller härrör från genetiskt modifierat material. Denna Ekologiska Naturlig E-vitamin (67%) bör därför betraktas som icke genetiskt modifierad i enlighet med direktiven i förordning (EG) nr 1830/2003 och 1829/2003.

Glutenfri

Greenbalance intygar att denna Ekologiska Naturlig E-vitamin (67%) inte innehåller någon gluten och har inte tillverkats i processutrustning som kommer i kontakt med gluten eller produkter som innehåller gluten.

Fri från Melamin

Greenbalance intygar att denna Ekologiska Naturlig E-vitamin (67%) är fri från Melamin.

Fri från Nanomaterial

Greenbalance intygar att inga nanomaterial har tillsatts i något skede av tillverkningen/produktionsprocessen av denna Ekologiska Naturlig E-vitamin (67%), i enlighet med EU:s kosmetikaförordning.

Överensstämmande enligt REACH

Greenbalance intygar att denna Ekologiska Naturlig E-vitamin (67%) uppfyller kraven i Europeiska unionens förordning (EG) 1907/2006 om registrering, utvärdering, godkännande och begränsning av kemikalier (REACH).

Intygan om uppfyllande av krav för Naturliga Ingredienser

Baserat på ISO 16128-1:2016 (Definitioner för ingredienser) och ISO 16128-2:2017 (Kriterier för ingredienser och produkter) kan Greenbalance intyga att denna Ekologiska Naturlig E-vitamin (67%) har ett index för naturligt ursprung på 1 och därför kan anses omfattas av definitionen av en “naturlig ingrediens”.

Överensstämmande enligt CITIES

Greenbalance intygar att denna Ekologiska Naturlig E-vitamin (67%) är tillverkad helt och hållet av råvaror som inte innehåller något av följande som är uppförda i bilagorna till konventionen om internationell handel med utrotningshotade arter av vilda djur och växter (CITES).

Säkerhet & Förvaring

Säkerhetsinstruktioner

Produkten bör ej användas av gravida eller ammande. Förvara utom räckhåll för barn.

Observera att denna produkt kan interagera med vissa mediciner och psykotropa läkemedel. För mer information vänligen kontakta din läkare eller apotekspersonal. Detta innehåll tjänar uteslutande för informations- och utbildningsändamål och ersätter under inga omständigheter medicinsk rådgivning från läkare eller apotekspersonal.

Förvaring

Efter öppning har oljan ett bäst före datum på cirka 6 månader.
Undvik direkt solljus och värme för bästa hållbarhet. Förvara stående för att undvika spill.

Recensioner

There are no reviews yet

Bli först med att recensera ”Ekologisk Naturlig E-vitamin (67%)”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *