Facebook Pixel

 4.9

N 100% Naturligt

N 100% Certifierade produkter

N Fri frakt över 599 kr

certifierad ehandel
Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande

10% rabatt på alla eteriska oljor 🍂 – Gäller t.o.m. torsdag 31/10

Ekologisk Torkad Passionsblomma

Finns i lager

91 kr

Finns i följande storlek:

Fri från djurförsök  Vegansk Naturliga ingredienser GMO-fri Glutenfri

Greenbalance Ekologisk Torkad Passionsblomma (Passiflora incarnata)

  • Främjar avslappning och lindrar mild ångest, vilket gör den särskilt bra för stresshantering och lugn
  • Traditionellt använd för att förbättra sömnkvaliteten, vilket gör den till ett naturligt val vid sömnproblem och insomningssvårigheter
  • Innehåller flavonoider som quercetin och apigenin, vilka är kraftfulla antioxidanter och bidrar till att skydda kroppen mot oxidativ stress

Upptäck vår ekologiska passionsblomma, noggrant odlad och skördad i Italien för att bevara dess naturligt lugnande egenskaper. Traditionellt har passionsblomma använts för att främja avslappning och förbättra sömnen, särskilt vid oro och lättare sömnbesvär. Växtens rika innehåll av flavonoider, kända för sina antioxidativa och antiinflammatoriska egenskaper, tros bidra till dess avstressande effekt.

Med sin långa historia inom örtmedicin är passionsblomma ett populärt val för att stödja sinnesro och lindra vardaglig stress. Perfekt som ett lugnande te inför natten eller under hektiska dagar.

Även känt som: passiflora incarnata, passionsört, maypop

Passionsblomman, vetenskapligt känd som Passiflora incarnata, har sitt ursprung i de varmare regionerna av Nord- och Sydamerika, särskilt i de tropiska delarna av Brasilien, Argentina och Mexiko. Denna fascinerande växt har en lång historia som sträcker sig tillbaka till förkolonial tid, där den spelade en betydande roll i olika ursprungsbefolkningars liv. Framför allt användes passionsblomman av ursprungsbefolkningar i Nordamerika både som mat och som medicin. Det var de europeiska missionärerna på 1500-talet som först introducerade passionsblomman till Europa, och de förundrades över dess unika blomma som påminde dem om Jesu lidande, vilket ledde till namnet "passionsblomma". Växten kom därefter snabbt att bli en viktig del av örtmedicinen i Europa och användes traditionellt för att lindra sömnlöshet, oro och nervositet.

Vår passionsblomma odlas i de soliga regionerna i Italien, där den skördas med stor omsorg för att säkerställa att dess naturliga egenskaper bevaras. Odlingen sker på ett hållbart sätt, utan användning av syntetiska bekämpningsmedel eller konstgödsel. Detta bidrar till att bevara både växtens naturliga balans och den biologiska mångfalden i området. Efter att passionsblommorna har skördats manuellt torkas blommorna varsamt genom en naturlig lufttorkningsprocess, vilket hjälper till att bevara flavonoider och andra aktiva ingredienser som gör växten så värdefull.

Rapporterade fördelar och användningsområden för passionsblomma

Den torkade passionsblomman har traditionellt använts för att lindra mild ångest, sömnlöshet och för att stödja ett balanserat nervsystem. Dess huvudsakliga aktiva ämnen är flavonoider, som är kända för sina antioxidanta och antiinflammatoriska egenskaper. Dessa bidrar till att reducera kroppens stressnivåer och främja avslappning. Bland flavonoiderna i passionsblomman finns quercetin, apigenin och luteolin.

En av de mest framstående användningsområdena för passionsblomma är som ett naturligt hjälpmedel för sömn. Traditionellt har växten använts som ett mildt lugnande medel som kan förbättra både sömnkvalitet och sömnlängd. I sin torkade form används passionsblomman främst i infusioner och teer som konsumeras innan läggdags för att underlätta insomning. Torkad passionsblomma används ofta som en basingrediens i örtteblandningar, där den kombineras med andra lugnande örter som kamomill eller valeriana för en ökad effekt.

Utöver dess traditionella användning för sömnproblem har passionsblomma också en historia av att användas för att hantera ångest. Den torkade växten kan verka mildt ångestdämpande genom att påverka nivåerna av GABA (gamma-aminosmörsyra) i hjärnan, en signalsubstans som reglerar nervositet och stress. Traditionellt har passionsblomma använts för att lugna sinnet vid tillfällen av nervositet eller överbelastning, vilket gör den särskilt lämplig för individer som upplever vardaglig stress och oro.

Passionsblommans antioxidativa egenskaper, tack vare dess flavonoidinnehåll, gör den även fördelaktig för att stödja kroppens naturliga försvarsmekanismer. Flavonoider som quercetin har visat sig ha positiva effekter på både det kardiovaskulära systemet och immunsystemet. Antioxidanter skyddar kroppens celler från oxidativ stress och fria radikaler, vilket kan bidra till att minska inflammation och stödja en övergripande känsla av välbefinnande.

Torkad passionsblomma har traditionellt använts som en mild antispasmodisk behandling, vilket gör den användbar för att lindra muskelkramper och spasmer, särskilt vid menstruationssmärtor eller magknip. Dess avslappnande och antispasmodiska egenskaper har också gjort den populär i växtbaserade blandningar för att främja matsmältningen, särskilt vid nervös mage. Kombinationen av dessa effekter bidrar till att minska stressrelaterade magbesvär och lindra obehag genom att lugna magens muskler och förbättra matsmältningsprocessen.

Innehåll

Ekologisk Torkad Passionsblomma - Denna produkt innehåller 100% ren torkad passionsblomma.

Specifikationer

Botaniskt Namn Passiflora incarnata
Innehållsdeklaration 100% Passiflora incarnata
Ursprungsland Italien
Växtdel Stjälk, Blomma, Blad
Certifiering 100% ren ekologiskt certifierad råvara
Vegansk Ja
Glutenfri Ja

 

Ytterligare information

Storlek:

100g

Brand

Greenbalance

MPN

GB173

Intyg & Certifikat

Kosmetisk Deklaration

Greenbalance intygar att denna Ekologiska Torkade Passionsblomma är lämplig för kosmetisk användning och att den inte finns med på listan över ämnen som är förbjudna i kosmetiska produkter. Den innehåller inte heller parabener, förbjudna konserveringsmedel, färgämnen eller UV-filter (enligt bilagorna II-VI i EU-förordningen (EG) nr 1223/2009).

Cruelty-Free

Greenbalance intygar att denna Ekologiska Torkade Passionsblomma är cruelty-free och fri från djurförsök i enlighet med kosmetikaförordningen (EG) 1223/2009.

Vegansk

Greenbalance intygar att denna Ekologiska Torkade Passionsblomma inte innehåller några animaliska ingredienser eller animaliska biprodukter, att inga animaliska ingredienser eller biprodukter används i tillverkningsprocessen och att produkten inte heller kommer i kontakt med animaliska produkter under lagring och transport.

TSE/BSE Deklaration

Greenbalance intygar att denna Ekologiska Torkade Passionsblomma är fritt från Transmissibel Spongiform Encefalopati (TSE) och Bovin Spongiform Encefalopati (BSE). Vi intygar även att denna produkt är fri från dioxiner.

GMO-Fri

Greenbalance intygar att denna Ekologiska Torkade Passionsblomma tillverkas utan användning av genetiskt modifierade organismer och utan användning av råvaror eller processhjälpmedel som innehåller eller härrör från genetiskt modifierat material. Denna Ekologiska Torkade Passionsblomma bör därför betraktas som icke genetiskt modifierad i enlighet med direktiven i förordning (EG) nr 1830/2003 och 1829/2003.

Glutenfri

Greenbalance intygar att denna Ekologiska Torkade Passionsblomma inte innehåller någon gluten och har inte tillverkats i processutrustning som kommer i kontakt med gluten eller produkter som innehåller gluten.

Fri från Melamin

Greenbalance intygar att denna Ekologiska Torkade Passionsblomma är fritt från Melamin.

Fri från Nanomaterial

Greenbalance intygar att inga nanomaterial har tillsatts i något skede av tillverkningen/produktionsprocessen av denna Ekologiska Torkade Passionsblomma, i enlighet med EU:s kosmetikaförordning.

Överensstämmande enligt REACH

Greenbalance intygar att denna Ekologiska Torkade Passionsblomma uppfyller kraven i Europeiska unionens förordning (EG) 1907/2006 om registrering, utvärdering, godkännande och begränsning av kemikalier (REACH).

Intygan om uppfyllande av krav för Naturliga Ingredienser

Baserat på ISO 16128-1:2016 (Definitioner för ingredienser) och ISO 16128-2:2017 (Kriterier för ingredienser och produkter) kan Greenbalance intyga att denna Ekologiska Torkade Passionsblomma har ett index för naturligt ursprung på 1 och därför kan anses omfattas av definitionen av en “naturlig ingrediens”.

Överensstämmande enligt CITIES

Greenbalance intygar att denna Ekologiska Torkade Passionsblomma är tillverkad helt och hållet av råvaror som inte innehåller något av följande som är uppförda i bilagorna till konventionen om internationell handel med utrotningshotade arter av vilda djur och växter (CITES).

Säkerhet & Förvaring

Säkerhetsinstruktioner

Produkten bör ej användas av gravida eller ammande. Förvara utom räckhåll för barn.

Observera att denna produkt kan interagera med vissa mediciner och psykotropa läkemedel. För mer information vänligen kontakta din läkare eller apotekspersonal. Detta innehåll tjänar uteslutande för informations- och utbildningsändamål och ersätter under inga omständigheter medicinsk rådgivning från läkare eller apotekspersonal.

Förvaring

Bör förvaras mörkt, svalt och torrt i en tätsluten behållare, gärna av glas, keramik eller i originalförpackning.
Undvik direkt solljus och värme för att bibehålla örternas arom och kvalitet.

Bör användas inom ett år från inköpsdatum.

Recensioner

There are no reviews yet

Bli först med att recensera ”Ekologisk Torkad Passionsblomma”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *