Facebook Pixel

 4.9

N 100% Naturligt

N 100% Certifierade produkter

N Fri frakt över 599 kr

certifierad ehandel
Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande

10% rabatt på alla eteriska oljor 🍂 – Gäller t.o.m. torsdag 31/10

Ekologisk Torkad Citronverbena

Finns i lager

112 kr

Finns i följande storlek:

Fri från djurförsök  Vegansk Naturliga ingredienser GMO-fri Glutenfri

Greenbalance Ekologisk Torkad Citronverbena (Aloysia citrodora)

  • Citronverbena är särskilt bra för matsmältningen, då den traditionellt använts för att lindra uppblåsthet och magbesvär genom sina antispasmodiska egenskaper
  • Idealisk för avslappning och stresslindring, ofta använd i teer för att skapa en lugnande effekt och förbättra sömnkvaliteten
  • Rik på polyfenoler som verbascoside, vilket ger kraftfulla antioxidanta och antiinflammatoriska egenskaper som bidrar till att skydda kroppen mot oxidativ stress

Upptäck naturens kraft med vår ekologiska citronverbena från de soliga fälten i Valencia, Spanien. Skördad under den milda våren, är dessa noggrant torkade blad kända för sin unika, citrusdoftande karaktär. Citronverbena används ofta som en uppfriskande ingrediens i teer eller som smakförstärkare i både söta och salta rätter.

Traditionellt har citronverbena uppskattats för sina lugnande egenskaper. Den är känd för att lindra matsmältningsbesvär och bidra till en känsla av avslappning, tack vare sina antioxidanta och antiinflammatoriska egenskaper. Dess innehåll av polyfenolen verbascoside anses ha positiva effekter för att motverka inflammation och oxidativ stress, vilket främjar kroppens naturliga försvar.

Även känt som: aloysia citriodora, lemon verbena, cedron, yerba louisa, verveine odorante

Citronverbena, även känd som Aloysia citriodora, har sina rötter i Sydamerika, där den naturligt växer i länder som Argentina, Chile och Peru. Ursprungligen upptäckt av de europeiska kolonisatörerna under 1700-talet, spred sig växten snabbt till Europa genom de spanska kolonisatörernas ankomst till Amerika. På 1780-talet fick den sitt latinska namn tillägnat Antonio de Aloysia, en spansk läkare och botaniker som utforskade Sydamerikas flora.

Under 1700-talet blev citronverbena snabbt populär i Europa, särskilt i Spanien och Frankrike, där den började odlas i stor skala. På grund av sin friska citrondoft användes den inom parfymer och kosmetika och i det franska köket blev den en eftertraktad smaksättare för te och desserter. I vissa regioner blev den också en symbol för elegans och exklusivitet. Även under 1800-talet användes citronverbena ofta i eteriska oljor och dofter, vilket ytterligare bidrog till dess popularitet i olika delar av världen.

Vår citronverbena odlas ekologiskt i Valencia, Spanien, under optimala klimatförhållanden som ger växten dess karakteristiska citrondoft och smak. Skörden sker i maj, när bladen är som mest näringsrika, och bearbetas sedan varsamt genom naturlig torkning för att bevara dess antioxidanta och antiinflammatoriska egenskaper, särskilt polyfenolen verbascoside.

Rapporterade fördelar och användningsområden för citronverbena

En av citronverbenas mest framstående egenskaper är dess höga halt av polyfenoler, särskilt verbascoside, som är känd för sina antioxidanta och antiinflammatoriska effekter. Dessa egenskaper har gjort citronverbena populär inom traditionell medicin, där den traditionellt har använts för att lindra matsmältningsbesvär och uppblåsthet. Inom Sydamerikansk folkmedicin har växten även använts som ett naturligt lugnande medel för att främja avslappning och sömn, samt för att dämpa feber och inflammation.

Förutom sina matsmältningsfrämjande egenskaper används citronverbena också för att lindra stress och ångest. Antioxidanterna i växten tros ha en lugnande effekt på nervsystemet, vilket har gjort den till ett naturligt tillskott för att dämpa oro och främja mental klarhet. Citronverbena-te kan därför drickas som en kvällsinfusion för att hjälpa till med avslappning och förbättra sömnkvaliteten.

I köket används torkad citronverbena ofta även för att skapa smakrika och aromatiska teer, och kan även kombineras med andra örter som mynta eller kamomill för att skapa en balanserad och uppfriskande infusion. Förutom te kan citronverbena användas i både kalla och varma drycker, där den tillför en naturlig och uppfriskande citrussmak. Den är också ett populärt tillskott i desserter, som glass och puddingar, samt i marmelader och geléer där dess distinkta smak bidrar till att lyfta rätten.

Inom den kulinariska världen är citronverbena också känd för att förhöja smakerna i fiskrätter och marinader. Den kan användas i såser och dressingar för att ge en frisk och uppfriskande ton, eller som en garnityr för att tillföra doft och smak till maträtter. I vissa traditionella kök används citronverbena som en ingrediens i chutneys och såser, där den fungerar som en naturlig smakförstärkare.

Innehåll

Ekologisk Torkad Citronverbena - Denna produkt innehåller 100% ren torkad citronverbena.

Specifikationer

Botaniskt Namn Aloysia citrodora
Innehållsdeklaration 100% Aloysia citrodora
Ursprungsland Spanien
Växtdel Blad
Certifiering 100% ren ekologiskt certifierad råvara
Vegansk Ja
Glutenfri Ja

 

Ytterligare information

Storlek:

100g

Brand

Greenbalance

MPN

GB175

Intyg & Certifikat

Kosmetisk Deklaration

Greenbalance intygar att denna Ekologiska Torkade Djävulsklorot är lämplig för kosmetisk användning och att den inte finns med på listan över ämnen som är förbjudna i kosmetiska produkter. Den innehåller inte heller parabener, förbjudna konserveringsmedel, färgämnen eller UV-filter (enligt bilagorna II-VI i EU-förordningen (EG) nr 1223/2009).

Cruelty-Free

Greenbalance intygar att denna Ekologiska Torkade Djävulsklorot är cruelty-free och fri från djurförsök i enlighet med kosmetikaförordningen (EG) 1223/2009.

Vegansk

Greenbalance intygar att denna Ekologiska Torkade Djävulsklorot inte innehåller några animaliska ingredienser eller animaliska biprodukter, att inga animaliska ingredienser eller biprodukter används i tillverkningsprocessen och att produkten inte heller kommer i kontakt med animaliska produkter under lagring och transport.

TSE/BSE Deklaration

Greenbalance intygar att denna Ekologiska Torkade Djävulsklorot är fritt från Transmissibel Spongiform Encefalopati (TSE) och Bovin Spongiform Encefalopati (BSE). Vi intygar även att denna produkt är fri från dioxiner.

GMO-Fri

Greenbalance intygar att denna Ekologiska Torkade Djävulsklorot tillverkas utan användning av genetiskt modifierade organismer och utan användning av råvaror eller processhjälpmedel som innehåller eller härrör från genetiskt modifierat material. Denna Ekologiska Torkade Djävulsklorot bör därför betraktas som icke genetiskt modifierad i enlighet med direktiven i förordning (EG) nr 1830/2003 och 1829/2003.

Glutenfri

Greenbalance intygar att denna Ekologiska Torkade Djävulsklorot inte innehåller någon gluten och har inte tillverkats i processutrustning som kommer i kontakt med gluten eller produkter som innehåller gluten.

Fri från Melamin

Greenbalance intygar att denna Ekologiska Torkade Djävulsklorot är fritt från Melamin.

Fri från Nanomaterial

Greenbalance intygar att inga nanomaterial har tillsatts i något skede av tillverkningen/produktionsprocessen av denna Ekologiska Torkade Djävulsklorot, i enlighet med EU:s kosmetikaförordning.

Överensstämmande enligt REACH

Greenbalance intygar att denna Ekologiska Torkade Djävulsklorot uppfyller kraven i Europeiska unionens förordning (EG) 1907/2006 om registrering, utvärdering, godkännande och begränsning av kemikalier (REACH).

Intygan om uppfyllande av krav för Naturliga Ingredienser

Baserat på ISO 16128-1:2016 (Definitioner för ingredienser) och ISO 16128-2:2017 (Kriterier för ingredienser och produkter) kan Greenbalance intyga att denna Ekologiska Torkade Djävulsklorot har ett index för naturligt ursprung på 1 och därför kan anses omfattas av definitionen av en “naturlig ingrediens”.

Överensstämmande enligt CITIES

Greenbalance intygar att denna Ekologiska Torkade Djävulsklorot är tillverkad helt och hållet av råvaror som inte innehåller något av följande som är uppförda i bilagorna till konventionen om internationell handel med utrotningshotade arter av vilda djur och växter (CITES).

Säkerhet & Förvaring

Säkerhetsinstruktioner

Produkten bör ej användas av gravida eller ammande. Förvara utom räckhåll för barn.

Observera att denna produkt kan interagera med vissa mediciner och psykotropa läkemedel. För mer information vänligen kontakta din läkare eller apotekspersonal. Detta innehåll tjänar uteslutande för informations- och utbildningsändamål och ersätter under inga omständigheter medicinsk rådgivning från läkare eller apotekspersonal.

Förvaring

Bör förvaras mörkt, svalt och torrt i en tätsluten behållare, gärna av glas, keramik eller i originalförpackning.
Undvik direkt solljus och värme för att bibehålla örternas arom och kvalitet.

Bör användas inom ett år från inköpsdatum.

Recensioner

There are no reviews yet

Bli först med att recensera ”Ekologisk Torkad Citronverbena”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *